glitter textglitter textglitter text   

Az emo egy zene stílus egy életforma. A zene a punk és a hardcor tökéletes keveréke. Az emo zene általában szenvedésről depresszioról szól. Maga a szó az emotional kifejezésből ered. Jelentése érzelmes, érzékeny.

Emo, mint zene:

Tulajdonképpen korunk egyik legfrissebb alternatív ,,találmánya", a '90-es évek közepetájt született meg ez az újfajta, kissé kevert műfajú zene. Ötvözték a punk-poppal, a brit poppal és a hardcore elemeivel. Sokan furcsának találják, hogy a kissé ,,nyálas" dallamok mellett fel-fel hangzik egy kis üvöltözés, egy kis hörgés :]. Az igényesebb bandák néha áthajlanak a kicsit progresszívebb vonalba, ahol hallhatunk gyönyörű gitárszólókat, kesze-kusza dobparádéval, meg hasonlókat.
A dalszövegek általában személyesek, a lelki világgal (néha kicsit elvont), a szerelemmel, barátsággal kapcsolatosak, érzelemgazdagok (innen a név: emo=emotional=érzelmes) ezért Amerikában már nagy tömegeket vonz magához ez a fajta zene. Hazánkban is egyre ismertebb az irányzat, és sajnos jópáran ismét csak pár újonnan befutott emo-zenekar miatt gondolják magukat emosnak... Emiatt sokan csinálnak butaságokat, amiket alább olvashattok el.

Emo, mint stílus:

Rengetegen gondolják úgy, hogy ha valaki emo-zenét hallgat, az depressziós, gyenge idegzetű ember. Szerencsére ez nem így van (persze sajnos nem minden esetben). Lehet, hogy ezek a fiatalok érzékenyebbek, többet sírnak, kicsit zárkózottabbak, emiatt sokan elítélik őket, főleg a fiúkat (EmoKid-eket). Pedig ezeken a dolgokon nincs mit szégyellni. Rengetegen gondolják úgy, hogy ha valaki emo stílusú, akkor biztos otthon vagdossa magát, élvezi ha folyhat belőle a vér, begyógyszerezi magát, és a tizedik emeletről leugorva végzi. Nos, azok, akik ezt valóban megteszik, mind bolondok, [nekik pszihiáterre van szükségük, vagy barátokra] felhívnám a figyelmet, ha ismersz ilyen emberkéket, foglalkozz vele minél többet, tudasd vele hogy nincs egyedül a problémáival, és később nem biztos hogy szembesülnie kell efajta nehézségekkel. A pesszimizmus nem bűn, minimálisan mindenkiben megvan. Rossz időszaka is mindenkinek van, ami talán nem is olyan rossz, csak a pesszimizmus nagyítja hatalmas mértékekig. Az öngyilkosság pedig végképp nem megoldás a problémákra. Ha zenében is hallotok ,,öngyilkosságra ösztönző" szövegeket, ne érts velük egyet, csak hallgasd, mert nem is biztos hogy arról énekelnek. Szerintem olyankor a személyiség egy részének ,,meggyilkolásáról" beszélnek, ami tulajdonképpen az ilyen érzékeny, depresszióra hajlamos embereknek íródott. Csakhogy sajnos rengeteg olyan fiatal van, aki félreértelmezi ezeket a szövegeket. Gondolkodniuk kéne, mielőtt butaságot cselekednek.
Ha tetszik ez a stílus, ne légy a követője úgy, hogy marhaságot csinálsz. Az igazi emok sokat gondolkoznak az élet dolgain, gyakran filóznak olyan dolgokról, amik az emberi érzelmekkel, a léttel kapcsolatosak.
Szokatlan öltözködésük és hajviseletük felhívja a figyelmet arra, hogy vannak ilyen fajta lázadók is. Az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak tulajdonképpen, egyfajta segélykiáltás, hogy velük is kell foglalkozni. Az elme szabadságát és a boldogságot részesítik előnyben. (az őspunkok sajnos gyűlölik őket érzelgősségük miatt, és merthogy szintén kissé kitűnnek a tömegből, továbbá mert nem politikai dolgok ellen lázadnak).

Haj:

Lányoknál: Felül tépett, rövidebb haj, alul hosszú, egyenes. Itt is megjelenik a szembelógos megoldás.

Fiúknál: Általában félhosszú, fekete, tépett haj, amit persze kiegyenesítve hordanak és legtöbbször a fél arcukat eltakarja.

Ruházat:

Feszülős felsők, színes cuccok (nem elvárt a fekete öltözet használata), mintázatra: csíkos, pöttyös, halálfejes ruhák. Répa nadrág (általában farmer, amire kitűzöket tesznek). Szegecses, láncos, kockás, halálfejes, csíkos övek.Cipő: converse, vans, DC, Etnies...(Kockás Slip On)

Kiegészítők:

Kitűzők (nadrágra, pólóra, pulcsira, táskára), nyakláncok (nagy, bogyós, hosszú, színes), karkötők, kendők (nyakra, hajba, kézre), hajpántok, masnik.

A stílus képviselői szeretik a tetoválásokat, piercingeket és fülbevalókat.

                 

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő
Szavazás
Hogy tetszik az új klip???
Nagyon jó!!! Imádom!!! XD
Jobb, mint az előző!!! :D
Jó, de az előző jobb volt! :)
Annyira nem jó. :(
Nagyon rossz. :'(